Upptecknare: Nils Olsson
Meddelare: Johan Ångström  År: 1956

Socken/stad: Borgsjö  By/kvarter: Ånge

Den mest omtalade och Legendariske spelmannen i Borgsjö var ändock Gullick Gullicksson, "Spel-Gulle" i Sillre.

Gullick Falk har för Sv. Folkmusikkommissionen berättat, att "Spel-Gulle" var den som spelade vackrast av alla de äldre spelmännen, men de uttalandet får stå för Falks egen räkning.

De flesta äldre personer som uttalat sig i detta spöremål, (En del av dem födda 30-40 år före Falk) har en annan uppfattning. Den förut nämda Johan Ångström berättande, att" Spel-Gulle" ofta var upp till Ånge, varje gång han kom dit, gick han in i salen hos oss och började att spela och det kunde hålla på med i 3-4 dagar i sträck,beroende på hur mycket bränvin pappa hade hemma.

Det gick så lätt att dansa efter Gulles musik han en ohjälpligt lät takt i sina låter, man kunde dansa i flera dygn utan att bli trött, men hä lät inte han spela stiggt. (Det lät int vackert, han spelade fult), sade Ångström.

Nordiska museet. Frågelista. NR. 113. Spelmän.